Oplichting via (namaak) app

Blog

Sinds enige tijd worden meldingen ontvangen van verzekerden die, na hun fotoapparatuur op internet te koop hebben aangeboden, zijn opgelicht door een potentiële koper.

Lees meer

UBO

Geld witwassen is een wereldwijd probleem. Zwart geld dat verdiend wordt met fraude, drugshandel en andere illegale activiteiten wordt vaak witgewassen door gebruik te maken van brievenbusfirma’s en ingewikkelde bedrijfsstructuren. Ook grote bedrijven die de belastingdienst om de tuin willen leiden, maken graag gebruik van complexe structuren om zich achter te verschuilen. Hierdoor is niet altijd duidelijk wie de uiteindelijke belanghebbende is.

De Wwft (Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme) verplicht veel organisaties een cliëntenonderzoek uit te voeren waarbij de identiteit van hun klanten en de uiteindelijke belanghebbenden (UBO) vastgesteld moeten worden. In het kader hiervan heeft het Europees Parlement op 20 mei 2015 het voorstel voor de vierde anti-witwasrichtlijn aangenomen. Een belangrijk onderdeel in de richtlijn is de invoering van een UBO-register. 

Lees meer

DSV 25 jaar

Blog

Vandaag, 1 juli 2015, is het precies 25 jaar geleden dat DSV Assurantiegroep (inmiddels DSV Verzekeringen, -Mediapolis, -Apparatuurverzekering en -Productieverzekering) van start ging.

In de afgelopen 25 jaar hebben wij veel bereikt.

Lees meer
Pagina 1 2 3 4 5 Alles