Wapen u tegen schade door ladingdiefstal

Ladingdieven worden steeds brutaler en helaas ook succesvoller. Een groot probleem voor transporteurs, maar ook voor de eigenaar van goederen. Hoe is dit  risico te verzekeren?


Vorig jaar zijn er 586 ladingen uit vrachtwagens ontvreemd en werden er 113 vrachtauto's met lading en 286 vrachtauto's zonder lading gestolen. De criminelen hebben het vooral voorzien op computers, geluid- en beeldapparatuur, elektrische apparaten, voeding- en genotmiddelen, kleding, voertuigonderdelen en cosmetica.

Vergoeding transporteur
De transportsector, politie en verzekeraars doen er alles aan om ladingdiefstal te beperken, maar met onvoldoende succes. Ladingdiefstal is een grote strop voor de transporteurs. Maar ook de eigenaren kunnen financiƫle schade oplopen. Goederen worden te laat of niet afgeleverd. En de transporteur vergoedt niet altijd de daadwerkelijke waarde van de gestolen goederen.

Zelf verzekeren?
Laat u incidenteel of geregeld kostbare spullen vervoeren? Neem dan vooraf de voorwaarden van de vervoerder goed door. Er kan een maximale vergoeding in zijn vastgelegd voor beschadigde of gestolen goederen. Als die vergoeding kleiner is dan de daadwerkelijke waarde van uw goederen, kunt u misschien beter zelf een transportverzekering afsluiten.

Oplossing
Wilt u weten of een transportverzekering voor uw bedrijf nodig is? Neem contact op met ons kantoor. Wij zoeken voor u de oplossing die bij uw situatie past en adviseren u over een geschikte verzekering.

Reacties

Laat je reactie achter