Vervoer- en Transportverzekeringen

Bedrijfsautoverzekering

Heeft u binnen uw bedrijf één of meerdere personenauto's, bestelwagens en busjes die zakelijk gebruikt worden. Verzekert u ze dan goed. Zakelijke vervoersmiddelen kunt u net als uw privé voertuigen verzekeren met een bedrijfsautoverzekering voor WA, WA beperkt casco en WA volledig casco (all risk). Denk hierbij aan:

 • Bestelauto's
 • Personenauto's
 • Motoren
 • Aanhangers
 • Vrachtwagens
 • Trekkers
 • Werkmaterieel (hijskranen, heftrucks, graafmachines)
 • Landbouwwerktuigen

De WA verzekering is verplicht en de minimale dekking hiervan wordt geregeld door de Wet Aansprakelijkheid Motorrijtuigen (WAM). Met de beperkte cascodekking is het voertuig verzekerd voor brand, diefstal, joyriding, inbraak, storm en hagelschade en schade door aanrijdingen met wild. De volledig cascodekking dekt naast de bij beperkte cascodekking genoemde voorvallen, ook de schade aan uw eigen auto, ongeacht hoe deze is ontstaan, als u bijvoorbeeld een aanrijding veroorzaakt dan is zowel de schade aan de tegenpartij als aan de eigen auto gedekt.

Daarnaast zijn er diverse extra verzekeringen, zoals: 

 • Ongevallen inzittendenverzekering
 • Schade inzittendenverzekering
 • Rechtsbijstandverzekering voor motorrijtuigen

Een zakelijke autoverzekering verschilt op een aantal punten van een particuliere autoverzekering. Bij zakelijk gebruik kan het bijvoorbeeld voorkomen dat meerdere personen gebruik maken van de auto of dat de BTW verrekenbaar is en bij voertuigen zonder kentekens gelden andere regels. De verzekering van vrachtwagens is maatwerk. Niet iedere ondernemer loopt dezelfde risico's en geen vrachtwagen of lading is gelijk. Mocht er onverhoopt iets misgaan tijdens de rit of tijdens het laden en lossen, dan is het belangrijk om goed verzekerd te zijn. Wilt u een op maat gesneden advies? Neemt u dan contact met ons op. 

Eigen vervoerverzekering

Heeft u gereedschappen of andere bedrijfsmiddelen in uw auto liggen dan is het aan te raden om deze te verzekeren met een eigen vervoerverzekering. Met de eigen vervoerverzekering heeft u een dekking voor alle goederen in de auto. Deze verzekering keert uit na schade door een van buitenkomend onheil, inclusief diefstal, mits er sporen van braak zijn.

Goederen transportverzekering

Vervoert u regelmatig grote hoeveelheden goederen, dan is de kans groot dat u wel eens schade oploopt. Met de goederen transportverzekering bent u verzekerd tegen deze schade. De verzekering keert uit bij schade tijdens het transport van goederen door beschadiging of verlies, ook als u zelf aansprakelijk bent. Is het vervoeren van goederen uw belangrijkste business en heeft u een transportbedrijf? Vraag ons dan om een maatwerkofferte. Wij helpen u graag om de juiste polis samen te stellen.

Wij hebben diverse oplossingen voor het verzekeren van de bovengenoemde verzekeringen. Wilt u het goed geregeld hebben, neem dan contact met ons op...