UBO

Geld witwassen is een wereldwijd probleem. Zwart geld dat verdiend wordt met fraude, drugshandel en andere illegale activiteiten wordt vaak witgewassen door gebruik te maken van brievenbusfirma’s en ingewikkelde bedrijfsstructuren. Ook grote bedrijven die de belastingdienst om de tuin willen leiden, maken graag gebruik van complexe structuren om zich achter te verschuilen. Hierdoor is niet altijd duidelijk wie de uiteindelijke belanghebbende is.

De Wwft (Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme) verplicht veel organisaties een cliëntenonderzoek uit te voeren waarbij de identiteit van hun klanten en de uiteindelijke belanghebbenden (UBO) vastgesteld moeten worden. In het kader hiervan heeft het Europees Parlement op 20 mei 2015 het voorstel voor de vierde anti-witwasrichtlijn aangenomen. Een belangrijk onderdeel in de richtlijn is de invoering van een UBO-register. 

Lees meer

Verzekeren tegen bedrijfsrisico's verstandig

Veel mkb-ondernemingen denken wel na over bedrijfsrisico’s en hebben preventieve maatregelen genomen, maar hebben de gevolgen van calamiteiten niet uitgebreid in kaart gebracht. 

Lees meer

Arbeidsongeschiktheid groot risico voor starters

Onlangs voor uzelf begonnen? U bent de enige niet. Na een klein dipje in 2009 is het aantal startende ondernemers in 2010 weer toegenomen.

Lees meer
Pagina 1 2 3 4 5 Alles