Arbeidsongeschiktheid groot risico voor starters

Onlangs voor uzelf begonnen? U bent de enige niet. Na een klein dipje in 2009 is het aantal startende ondernemers in 2010 weer toegenomen.

In totaal kwamen er 125.000 nieuwe ondernemers bij.

Kenmerkend voor startende ondernemers is hun optimisme en vertrouwen. Toch mag dat een realistische kijk op de risico's niet in de weg staan. Zo sluiten maar heel weinig starters een arbeidsongeschiktheidsverzekering af. Dat is pas belangrijk als de zaak goed gaat lopen, denken zij. Geen realistische gedachte. 

Kwetsbare starter
Juist als starter bent u erg kwetsbaar, zeker als het bedrijf helemaal van u afhankelijk is. Want als u ziek wordt, loopt de continuïteit snel gevaar. Hoe vangt u dat op? Vermogen heeft u nog niet opgebouwd en er is geen partner die uw taak even over kan nemen. Arbeidsongeschiktheid is voor starters gewoon een groot risico.

U kunt kiezen
Wist u dat u kunt kiezen uit verschillende mogelijkheden om uw inkomen bij arbeidsongeschiktheid te verzekeren? U bepaalt grotendeels zelf welke risico's u verzekert, welke looptijd er geldt en hoe hoog het verzekerde bedrag is. Bovendien krijgt u als startende ondernemer vaak een flinke korting op de premie. En de premie is aftrekbaar. Kies voor een stukje veiligheid en neem contact op met ons kantoor om uw verzekeringsmogelijkheden te bespreken.

Maarten Dulmus

Reacties

Test17 Juni 2015
Dit is een test
reageer

Laat je reactie achter