AOV hoeft niet duur te zijn

Ondernemers zijn optimistisch en ze zien kansen. Uitstekende eigenschappen. Maar u moet ook met risico's kunnen omgaan. Het risico van arbeidsongeschiktheid bijvoorbeeld. Verzekeren is betaalbaarder dan u denkt.
Een op de tien ondernemers wordt tijdens zijn werkzame leven (tijdelijk) arbeidsongeschikt. Toch heeft slechts tussen de 50 en 60 procent van de zzp'ers en mkb'ers dit risico afgedekt.

Een veelgehoord argument van ondernemers om zich niet te verzekeren is dat het te duur zou zijn. Zij denken er meer dan 200 euro netto per maand aan kwijt te zijn. Maar is dat ook zo? Hoe kunt u besparen op de premie?

  • U kiest voor een beperkte dekking.
  • U verzekert alleen een basisinkomen.
  • U kiest voor een lange wachttijd.
  • U verzekert alleen volledige arbeidsongeschiktheid.

Aftrekbaar
De premie die u voor uw arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) betaalt is aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Netto valt de premie dus altijd lager uit. Bent u startend ondernemer? Veel verzekeraars bieden u een aantrekkelijke korting in de eerste drie jaar.

Berekening
Als u arbeidsongeschikt bent, kunt u geen aanspraak maken op de sociale zekerheid. Inkomensbescherming moet daarom voor u op de eerste plaats komen. Wilt u weten hoe duur u werkelijk uit bent met een AOV? Neem contact met ons op voor een advies en een berekening.

Reacties

Laat je reactie achter