Bliksem kan uw bedrijf stilleggen

Het aantal bliksemdagen in Nederland is over de afgelopen vijf jaar toegenomen. De totale schade door onweer is daardoor met bijna 40% gestegen. Ook uw bedrijf loopt een risico.
Apparaten in uw bedrijf kunnen door bliksem schade oplopen, ook als er geen sprake is van een directe inslag. Bliksemenergie wordt namelijk opgepikt door kabels in de grond, die daarna het bedrijfsgebouw binnenlopen. Er ontstaat zo een piekbelasting waar elektronica slecht tegen kan. Het risico wordt groter doordat systemen en installaties steeds vaker in een netwerk gekoppeld zijn. Ook wordt apparatuur steeds kleiner wat de kwetsbaarheid voor piekspanningen groter maakt.

Productie stilgelegd
Als uw elektronica door bliksem beschadig wordt, moet u apparatuur herstellen of vervangen. Dat kan in de papieren lopen. De schade door bliksem bedraagt per jaar inmiddels zo'n 35 miljoen euro. Daarvan is meestal maar de helft verzekerd. Maar de financiƫle strop kan nog groter zijn. Wat als u de productie moet stilleggen omdat uw computergestuurde machines het niet meer doen?

Verzekeren
Hoe groot is het risico van schade door bliksem en wat is de impact daarvan op uw bedrijf? Neem contact op met ons kantoor om dit te bespreken en u om te laten adviseren over de beste manier om de risico's te verzekeren. 

Reacties

Laat je reactie achter