Veel tijdelijke krachten? denk aan uw WGA-premie

Per 1 januari 2014 gaat de Wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters in. De wet kan gevolgen hebben voor uw WGA-premie.
Vangnetters zijn werknemers

  • die geen werkgever (meer) hebben, zoals zieke ww-gerechtigden, zieke uitzendkrachten en zieke werknemers van wie het dienstverband afloopt tijdens ziekte;
  • die wel een werkgever hebben maar een hoog ziekterisico hebben, zoals orgaandonoren en zwangere vrouwen.

Meer premie betalen?
Wat houdt de wetswijziging in? Was u eerst alleen verantwoordelijk voor de WGA-kosten voor vaste werknemers, nu draait u ook op voor de kosten voor zieke werknemers met een tijdelijk arbeidscontract. Dat heeft gevolgen voor de premie die u betaalt voor WGA-uitkeringen. Als werkgever gaat u vanaf 1 januari 2014 een hogere premie betalen als er meer van uw werknemers met een tijdelijk dienstverband in de Ziektewet komen. Maar, andersom geldt ook: bij een lager verzuim betaalt u minder premie.

Kom in actie
Werkt u met relatief veel tijdelijke krachten? Een goede verzuim- en schadelastbeheersing is dan belangrijker dan ooit om lastenverzwaring te voorkomen. Kies voor een WGA- en een verzuimverzekering waarbij preventie en re-integratie centraal staan. Wacht niet tot 2014, maar onderneem nu al actie. Wij helpen u graag met een analyse en maatwerkadvies. Neem contact op met ons kantoor.

Reacties

Laat je reactie achter