Gevolgen machinebreuk vaak erg groot

Zijn machines de basis van uw productieproces? Loop dan geen onnodige risico's en verzeker schade en de kans op inkomensverlies.


Als uw productieproces afhangt van een of meer technische installaties, loopt u een specifiek risico: machinebreuk. De gevolgen kunnen heel groot zijn. Reparatie is om te beginnen al behoorlijk kostbaar, maar omdat uw productie stil ligt mist u ook nog eens inkomsten.

Reparaties vergoed
Met een machinebreukverzekering zijn reparatiekosten in ieder geval gedekt. Het maakt meestal niet uit of de schade wordt veroorzaakt door een gebrek in de installatie zelf, onoordeelkundige bediening of door een onvoorziene gebeurtenis. Moet de machine vervangen worden? Dan krijgt u ook daarvoor een vergoeding, waarbij ook kosten van vervoer, transport en montage meegerekend worden. Het is mogelijk het hele machinepark te verzekeren of alleen de meest schadegevoelige machines.

Inspectie
De verzekeraar wil wel graag weten hoe groot het risico van schade is. Voordat zij u accepteren als verzekerde gaan zij daarom na hoe de conditie van de machines is, de staat van onderhoud, de wijze van opstelling en van andere risicobepalende factoren. Een eigen risico is bovendien heel gebruikelijk.

Schade en inkomensverlies
Wilt u weten waar u het beste uit bent om machinebreuk te verzekeren? Neem contact op met ons kantoor voor informatie en advies. Heeft u te maken met inkomensverlies door machinebreuk. Wij laten u graag zien hoe u dit risico kunt beperken.

Reacties

Laat je reactie achter