Gezondheidsmanagement belangrijker dan ooit

Nu de pensioenleeftijd langzaam omhoog gaat naar 67 jaar, wordt duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers een steeds belangrijker thema. Dat betekent ook meer aandacht voor gezondheid en vitaliteit.


Uit onderzoek van een grote landelijke arbodienst blijkt dat de gezondheidsrisico’s van medewerkers verschillen per leeftijdscategorie en deels samenhangen met hun leefstijl. Schoolverlaters die de arbeidsmarkt betreden roken meer (33%) en eten vaker ongezond (37%) dan 25-plussers. Alcoholgebruik neemt over de jaren geleidelijk toe van 4,4% onder 15-25 jarigen naar 12872977,8% bij 55-plussers. En psychische klachten zijn bij de 25-40 jarigen de belangrijkste oorzaak van verzuim. Deze groep moet vaak een gezin combineren met een baan en een druk sociaal leven.

Cultuuromslag
Om de gezondheid en vitaliteit van hun medewerkers te verbeteren, introduceren veel bedrijven gezondheidsmanagement. Dit is geen eenrichtingsverkeer waarbij u uw medewerkers op de vingers tikt, maar een uitgebalanceerd pakket maatregelen op het gebied van gezondheidsbevordering, preventie, ziekteverzuim- en re-integratie en arbeidsongeschiktheid. Vaak gaat het om een cultuuromslag en zijn trainingen, opleidingen en samenwerking met een arbodienst nodig.

Passende verzekeringen
Bij gezondheidsmanagement hoort ook een goed pakket aan verzekeringen op het gebied van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid. Neem contact op met ons kantoor als u advies wilt over verzekeringen die passen bij de manier waarop u gezondheidsmanagement invult.

Reacties

Laat je reactie achter