Laat uw medewerker kiezen

Medewerkers waarderen het als zij zelf inspraak hebben in hun arbeidsvoorwaardenpakket. Ook u kunt uw medewerkers laten kiezen.
Uit een onderzoek van werkgeversvereniging AWVN blijkt dat een kleine meerderheid van de Nederlandse werkgevers hun werknemers de mogelijkheid biedt hun eigen arbeidsvoorwaarden samen te stellen: meer vrije dagen, extra loon of studiekosten. De belangrijkste reden voor werkgevers om keuzemogelijkheden in te voeren, is dat medewerkers dan meer tevreden zijn.

Budget zelf besteden
Misschien wilt u uw personeel óók keuzemogelijkheden bieden op het gebied van arbeidsvoorwaarden. Maar hoe pakt u dat aan? U kunt bijvoorbeeld een persoonlijk keuzebudget instellen. Een arbeidsvoorwaardenpakket wordt dan omgerekend naar een bepaald budget. Uw medewerker mag zelf bepalen hoe hij dat budget besteedt en kan tijd ruilen tegen geld of andere zaken. Ook kleinere ondernemingen kunnen overgaan naar zo'n persoonlijk keuzebudget.

Collectieve voorzieningen
Een aantrekkelijk pakket aan arbeidsvoorwaarden is een uitstekende manier om medewerkers te binden en de medewerkertevredenheid te vergroten. In dat pakket passen ook collectieve verzekeringen, bijvoorbeeld voor de zorgkosten of de financiële gevolgen van een ongeval. Medewerkers stellen die voorzieningen vaak erg op prijs. Meer weten? Neem contact op met ons kantoor voor een advies dat afgestemd is op de behoeften binnen uw bedrijf.

Reacties

Laat je reactie achter