Ladingdiefstal blijft reëel risico

Ondanks inspanningen van de transportsector, politie en verzekeraars blijft ladingdiefstal een groot probleem. Of u nu incidenteel of geregeld goederen vervoert, verzekeren is een must.
Dieven stalen vorig jaar voor meer dan 21 miljoen euro aan goederen uit vrachtauto's. Daarbij ging het zowel om ladingdiefstal in Nederland als om Nederlandse vrachtbedrijven in het buitenland. Naast de goederen die altijd al veel gestolen worden, zoals tabakswaren, elektronica en alcohol, namen de dieven ook veel levensmiddelen, frisdrank en laagwaardige bouwmaterialen mee.

Beveiliging
Geschat wordt dat jaarlijks ongeveer duizend claims bij Nederlandse verzekeraars binnenkomen voor ladingdiefstal. Maar verzekeraars keren niet altijd uit. U moet namelijk wel voldoende aan beveiliging hebben gedaan en gekozen hebben voor de goede dekking. Ook kan de aansprakelijkheid van de vervoerder beperkt zijn door bijvoorbeeld het CMR-Verdrag. Dit verdrag kent een aansprakelijkheidslimiet voor de vervoerder.

Goed verzekerd op weg
Ladingdiefstal is en blijft een reëel risico voor ondernemers die goederen vervoeren. Laat u adviseren over preventieve maatregelen en verzekeringsmogelijkheden. Neem contact op met ons kantoor.

Reacties

Laat je reactie achter