Liever niet failliet door grote brand

De enorme brand bij Chemie Pack eerder dit jaar, heeft veel ondernemers aan het denken gezet. Wat gebeurt er als mijn bedrijf met een dergelijke calamiteit te maken krijgt?

Building Fire

Veel bedrijven zijn onvoldoende verzekerd voor een calamiteit zoals bij Chemie Pack. In zo'n situatie ontstaat er vaak schade die niet door een gewone brandverzekering gedekt wordt. Opruimingskosten bijvoorbeeld. Voor zover uw eigen zaken na brand opgeruimd moeten worden, hoeft u zich geen zorgen te maken. Maar wat als er schade is toegebracht aan zaken van derden?

Faillissement vaak onvermijdelijk
Ook een reguliere aansprakelijkheidsverzekering is vaak onvoldoende. De dekking voor milieuschade is daar bijvoorbeeld zeer beperkt. Terwijl dit bij grote calamiteiten vaak de belangrijkste schadecomponenten zijn. Veel bedrijven komen een grote ramp niet te boven. Ze kunnen failliet gaan door hoge schadeclaims. Maar ook omdat het te lang duurt om de bedrijfsactiviteiten te hervatten.

Preventie en risicobeheer
Wat zijn precies de risico's binnen uw bedrijf? Welke schade kan een calamiteit veroorzaken bij derden? Hoe groot is de impact van de schade? En hoe lang kan uw bedrijf stil liggen voordat u failliet gaat? Neem contact op met ons kantoor om een compleet pakket aan maatregelen te bespreken waarin preventie en risicobeheer centraal staan.

Maarten Dulmus

Reacties

Laat je reactie achter