Miljoenennota: kansen voor serieuze starters

Wat heeft het kabinet in petto voor startende ondernemers? Is het nog aantrekkelijk om voor uzelf te beginnen? Het kabinet stimuleert het liefst serieuze ondernemers die goed kunnen gaan verdienen.

  • Er komt één vaste zelfstandigenaftrek van 7.280 euro. Dat is voor ondernemers met een hoge winst meer dan voorheen, voor ondernemers met een lage winst valt de aftrek lager uit. Starters die nog op gang moeten komen en weinig verdienen, krijgen dus minder belastingvoordeel dan voorheen.
  • Om de gevolgen van de kredietcrisis te beperken mochten (startende) ondernemers vanaf 2009 willekeurig afschrijven op bedrijfsmiddelen die ze in een belastingjaar hadden aangeschaft. Dit gold al voor starters met recht op startersaftrek. U kon dus versneld afschrijven, zo het winstcijfer verlagen én de belasting die u daarover betaalt. Het kabinet heeft nu besloten deze maatregel vanaf 2012 af te schaffen.
  • Zzp'ers mogen nadat ze voor zichzelf zijn begonnen nog 10 jaar vrijwillig bij hun oude pensioenfonds pensioen opbouwen. Dat betekent dat u als starter niet 3 maar 10 jaar kunt profiteren van de fiscale voordelen die hieraan verbonden zijn.


Wilt u voor uzelf beginnen? Neem dan eerst contact op ons kantoor voor een afspraak om alle financiële ins en outs te bespreken. Van arbeidsongeschiktheid tot pensioen, van verzekeringen tot risicomanagement, wij adviseren u er graag over.

Reacties

Laat je reactie achter