Miljoenennota: meer geld voor innovatie

Onderzoek en innovatie zijn belangrijk voor de concurrentiekracht van Nederlandse bedrijven. Wilt u innoveren? Dan bent u vast blij met de fiscale voordelen die het kabinet u biedt.
Omdat bedrijven uit zichzelf nog niet optimaal in innovatie investeren, wil het kabinet dit stimuleren. De komende 4 jaar wordt 500 miljoen euro uitgetrokken voor innovatie. Nieuw is de Research & Developmentaftrek (RDA) waarmee u de directe kosten van R & D kunt verlagen. Voor de R & D-loonkosten blijft de Speur & Ontwikkelingafdrachtvermindering bestaan.

Ook voor het mkb
Er komt een innovatiefonds voor mkb-bedrijven waarvoor kabinet 95 miljoen euro over heeft. Voor het fonds moet ook privaat geld worden aangetrokken. En met de 'innovatie-envelop 2013' kunt u bijvoorbeeld een extra aftrekpost in de vennootschapsbelasting krijgen om met privaat-publieke topinstituten samen te werken.

Een groter bedrijf
Innovatie gaat vaak hand in hand met bedrijfsuitbreiding. En als uw bedrijf groter wordt, verandert ook de financiƫle situatie. Meer investeringen, meer personeel en andere risico's. Neem in dat geval contact op met ons kantoor voor een afspraak om de implicaties van bedrijfsuitbreiding te bespreken. Wij staan u graag met raad en daad terzijde.

Reacties

Laat je reactie achter