Nu al overstappen naar de werkkostenregeling?

De werkkostenregeling (WKR) wordt in 2014 verplicht. Maar u kunt ook nu al overstappen naar deze nieuwe regeling voor vergoedingen aan medewerkers.
Met de WKR kunt u tot een maximum van 1,4 procent van de fiscale loonsom onbelast vergoeden of verstrekken aan werknemers. Het gaat om vergoedingen voor bijvoorbeeld personeelsfeestjes, kerstpakketten en nieuwe fietsen. De regeling bestaat al ruim een jaar, maar nog niet iedere ondernemer heeft zich erin verdiept. U misschien ook niet.

Keuzes maken
Of u nu over moet stappen naar de WKR of toch beter kunt wachten tot 2014, hangt af van verschillende factoren. Maar wat u ook kiest, u doet er goed aan nu al voorbereidingen te treffen. Leg de beslissingen in ieder geval niet achteloos neer bij uw accountant of salarisverwerker. U moet een aantal keuzes echt zelf maken. Door nu alvast maatregelen te treffen, heeft u nog tijd eventuele problemen met de implementatie op te lossen. U bent dan in 2014 'startklaar'.

Uw personeelsvoorzieningen
De introductie van de WKR is een mooie gelegenheid uw arbeidsvoorwaardenpakket eens onder de loep te nemen. Voldoet dit nog aan de mogelijkheden van uw bedrijf en de wensen van uw medewerkers? Wat kan er aangepast worden en hoe? Wij adviseren u hier graag over. Neem contact op met ons kantoor voor een gesprek over uw personeelsvoorzieningen.

Reacties

Laat je reactie achter