Ook uw thuiswerkers goed verzekerd

Thuiswerken wordt steeds populairder, want werknemers én werkgevers kunnen hier voordeel van ondervinden. Inmiddels werkt een kwart van de beroepsbevolking op regelmatige basis thuis.
Thuiswerken levert aanzienlijke kostenvoordelen op voor u als werkgever. U kunt toe met minder ruimte, verbruikt minder water en energie en hoeft minder pc's aan te schaffen en betaalt minder reiskosten, om maar een paar voordelen te noemen. Overweegt u thuiswerken in te voeren, bedenk dan wel dat u als werkgever wettelijk verantwoordelijk blijft voor een goede en veilige werkplek. En dus ook aansprakelijk als er iets misgaat.

Thuiswerkplek in orde
Belangrijk is om in ieder geval te zorgen voor een goede werkplek bij uw werknemers thuis. Maak daarnaast afspraken over de werktijden en werkdruk. U kunt het beste van tevoren met uw Arbodienst overleggen welke faciliteiten nodig zijn en of de thuiswerkplek aan de eisen voldoet. Laat ook bij uw werknemers thuis controleren of de werkplek in orde is. Zo voorkomt u dure claims bij rsi of andere klachten.

Bedrijfsverzekeringen aanpassen
Thuiswerken betekent ook vaak een aanpassing van uw bedrijfsverzekeringen. Zo moet de computerapparatuur ook in de thuissituatie verzekerd zijn. En de collectieve ongevallenverzekering moet ook in deze context dekking bieden. Neem contact op met ons kantoor, wij zoeken graag voor u uit welke verzekeringen of voorzieningen aangepast moeten worden voor uw thuiswerkers.

Reacties

Laat je reactie achter