Rekeningen steeds later betaald

Nederlanders voelen de economische crisis flink in de portemonnee. En daarmee ook de ondernemers, want door geldgebrek worden veel rekeningen niet of te laat betaald.
Deurwaardersorganisatie GGN houdt een zogenaamde betaalgedragindex (BGX) bij, die gegevens over betaalgedrag, betalingsachterstand en roodstand indexeert. De BGX is in 2012 over het geheel met 3 punten gedaald in vergelijking met 2011, van 80 naar 77 punten. Dit houdt in dat het betaalgedrag verslechterd is. De frequentie waarmee rekeningen te laat werden betaald, steeg in 2012 en de hoogte van gemiddelde betalingsachterstand ging omhoog van 621 euro in 2011 naar 822 euro in 2012.

Beperk het risico
Wanbetalers zijn een reëel risico voor u als ondernemer. Uw cashflow vermindert, waardoor u op uw beurt uw leveranciers moeilijker kunt betalen. Zij kunnen daarom rente over het uitstaande bedrag vragen, waardoor uw financiële problemen verder toenemen. Het is daarom van groot belang dat u het risico van wanbetaling beperkt. Dat kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld met een rechtsbijstandverzekering of een kredietverzekering.

Wij adviseren u
Wat de beste oplossing is voor uw bedrijf bespreken we graag met u in een persoonlijk gesprek. Neem contact op met ons kantoor en wij zorgen voor een maatwerkadvies.

Reacties

Laat je reactie achter