Ruimte voor innovatie en investeringen

Ondernemers kunnen financiƫle steun goed gebruiken als zij willen innoveren. Het kabinet heeft daarom maatregelen genomen om groeiplannen mogelijk te maken. Ook als banken zich bij kredietverlening wat terughoudend opstellen.
De overheid wil voorkomen dat ondernemers door de terughoudende opstelling van de banken in de knel komen. Het kabinet heeft daarom besloten het garantiebudget voor het MKB te verhogen van 765 miljoen euro naar 1 miljard. Goed nieuws.

Overheid staat garant
Bovendien wordt de Garantie Ondernemingsfinanciering met een jaar verlengd. Dit is een garantiebudget van 600 miljoen euro voor grotere bedrijven, ingesteld tijdens de kredietcrisis in 2008. De Garantie Ondernemingsfinanciering zou eigenlijk eind dit jaar aflopen. In beide regelingen staat de overheid voor een substantieel deel van de banklening garant, waardoor banken minder risico lopen. Zo kan de kredietverlening op peil blijven.

Belastingvoordeel
En er is meer goed nieuws. Bedrijven die volgend jaar investeren in de ontwikkeling van vernieuwende producten en diensten krijgen hierover een belastingvoordeel van 10 procent. Het gaat om een extra aftrekpost op de winst van ondernemingen voor niet-loonkosten en investeringen voor nieuwe producten en diensten.

Informatie en advies
Gaat u binnenkort innoveren en/of investeren? Neem dan contact op met ons kantoor. Wij staan u graag bij met deskundig advies.

Reacties

Laat je reactie achter