Voldoende inkomsten bij arbeidsongeschiktheid

U zorgt er als zelfstandig ondernemer voor dat u altijd beschikt over voldoende inkomsten, ook als u arbeidsongeschikt raakt. Maar hoe weet u of een verzekering voldoende uitkeert?
Om het risico van inkomensverlies bij ziekte te beperken, is verzekeren echt de beste oplossing. Waar moet u op letten bij het vaststellen van de verzekerde som?

  • U verzekert een bepaald percentage van uw inkomen uit arbeid. Als u ook vergoedingen ontvangt die niet vallen onder 'inkomen uit arbeid' (dividendinkomsten bijvoorbeeld), verzeker u dan niet te laag. De inkomensachteruitgang is anders heel groot.
  • Kiest u een eindleeftijd die voor uw AOW-leeftijd valt? Dan loopt u een risico. Want als u ná de eindleeftijd maar vóór uw AOW-leeftijd arbeidsongeschikt wordt, staat u met lege handen.
  • Als u de verzekerde som vastzet op een bepaald bedrag, besef dan dat u met dit bedrag door de inflatie steeds minder kunt doen.
  • U kunt de premies van de arbeidsongeschiktheidsverzekering aftrekken, maar de uitkeringen zelf zijn wel belast. Hoe er rekening mee dat u netto minder ontvangt.

Zorgvuldig bepalen
Wilt u zorgvuldig bepalen hoe en tegen welk uw bedrag u zich het beste kunt verzekeren? Neem dan contact op met ons kantoor. Wij adviseren u graag.

Reacties

Laat je reactie achter