WW mooi startpunt voor eigen bedrijf

Werkloos zijn is meestal niet iets om blij mee te zijn. Toch kan het een vruchtbare periode zijn. Die plannen voor dat eigen bedrijf kunt u eindelijk uitwerken. En met een WW-uitkering kunt u op een veilige manier een start maken.
Heeft u een WW-uitkering en wilt u voor uzelf te beginnen? Het UWV kan u toestemming geven om 26 weken als zelfstandige te werken. U hoeft dan niet te solliciteren, maar kunt zich helemaal wijden aan uw bedrijf.

Behoud van uitkering
In die zes maanden loopt uw WW-uitkering gewoon door. Daarna moet u zelfstandig voor uw inkomen zorgen. Wel verrekent het UWV eventuele verdiensten met de uitkering: als u winst maakt, moet u de uitkering (gedeeltelijk) terugbetalen. Meestal vindt die verrekening plaats twee jaar na de start van het bedrijf. Is uw bedrijf na 26 weken toch niet van de grond gekomen dan kunt u weer een beroep doen op een uitkering.

Uw eerste stappen
Het scenario om vanuit een WW-uitkering een eigen zaak te starten, is voor veel aspirant-ondernemers bijzonder aantrekkelijk. Wij helpen u graag uw eerste stappen als ondernemer te zetten. Met een deskundig en onafhankelijk advies over de financiƫle kant van uw zaak. Neem contact met ons kantoor om een afspraak te maken.

Reacties

Laat je reactie achter