Werkkostenregeling nog niet populair

Sinds 1 januari 2011 kunt u kiezen voor de werkkostenregeling: een nieuw fiscaal systeem voor de zogenaamde vrije vergoedingen en verstrekkingen. U heeft er nog niet over nagedacht? Toch doen voordat de regeling verplicht is.


Het bedrijfsuitje, het kerstpakket en een vergoeding voor de fiets. Uw werknemers stellen deze extraatjes doorgaans zeer op prijs. Vanaf 1 januari 2014 vallen deze onbelaste vergoedingen en verstrekkingen onder de werkkostenregeling. U mag dan maximaal 1,4% van het totale fiscale loon (de 'vrije ruimte') besteden een de onbelaste vergoedingen. Over het bedrag boven de vrije ruimte betaalt u loonbelasting in de vorm van een eindheffing van 80%. De regeling is nog niet verplicht. U kunt nog tot 1 januari 2014 gebruikmaken van de oude regeling.

Weet niet
Nog niet veel werkgevers hebben over de overstap nagedacht. Slechts 11 procent van de werkgevers gaat met ingang van 1 januari 2012 de werkkostenregeling toepassen, 12 procent wil dat doen per 1 januari 2013. De rest weet nog niet wanneer hij overstapt.

Doorlichten
De overgang naar de werkkostenregeling is direct een mooie aanleiding om uw pakket aan employee benefits weer eens nader te bekijken. Neem contact op met ons en wij lichten het pakket graag voor u door.

Reacties

Laat je reactie achter